Tijdlijn

Profielfoto van Jeannette Damman Klappe

Dinsdag 29 november: lunchsessie over 'Beeldverhalen', een handige tool voor wijkteammedewerkers om informatie over ernstige psychische problemen te delen met jongeren die laaggeletterd zijn of nieuw in Nederland verblijven. Meld je aan: https://www.formdesk.com/nji/KJP_Beelverhalen

Voorlichtingsmateriaal over ernstige psychische problemen is vaak te complex, met als risico dat psychische problemen onopgemerkt blijven. Daarom zijn er nu beeldverhalen en animaties over veelvoorkomende psychische problemen: ADHD, autisme, depressie, gedragsstoornissen en trauma. Wijkteams, huisartsenpraktijken, scholen en de jeugdhulp kunnen deze inzetten bij een vermoeden van psychische problemen.

De Beeldverhalen gaan over veelvoorkomende psychische problemen: ADHD, autisme, depressie, gedragsstoornissen en trauma. Ze zijn beschikbaar in meerdere talen, waaronder Nederlands, Arabisch, Tigrinya en Pools.

Naast uitleg over psychische problemen, laten de Beeldverhalen ook de route zien die een jongere bewandelt om bij de juiste zorg te komen, bijvoorbeeld in gesprek na signalering door een docent, en aan tafel bij een wijkteam.

Meer weten over hoe jij de Beeldverhalen kunt inzetten? We zien je graag op dinsdag 29 november van 12.00-12.30 uur. Meld je aan voor de online lunchsessie via https://www.formdesk.com/nji/KJP_Beelverhalen

Het consortium Wijkteams werken met jeugd verzorgt de lunchsessies. Meer tools bekijken? Ga naar https://www.wijkteamswerkenmetjeugd.nl/.